25 Mayıs 2012 Cuma

Aşk kokan şehirler

14 Şubat Sevgililer Günü'nde, dünyanın en güzel köşelerinde sevgilinizle birbirinize bir kez daha ilan-ı aşk etmeye var mısınız? İşte, Sevgililer Günü'nde sevgilinizle birlikte gidebileceğiniz aşk şehirleri...

14 Şubat yaklaşıyor... Kimileri için anlamsız olsa da efsaneye göre Aşk Meleği Eros’un yeryüzüne inip aşkı kutsadığı aydır şubat. Aşıkları gizlice evlendiren Aziz Valentine’in adıyla anılan Sevgililer Günü ise dünyanın aşk ekseni üzerinde döndüğü gündür. O gün bir başka çarpar aşıkların kalbi, çünkü her 14 Şubat Sevgili’ye bir kez daha ilan-ı aşk etmenin günüdür.

VIP Turizm tüm sevgililer için, aşk kokan şehirlere romantik seyahatler hazırladı. Sevgilinizle 12-15 Şubat 2012 tarihlerinde düzenlenen bir tura katılıp kendinizi aşk kokan bir şehrin kollarına bırakmaya hazır mısınız?

Paris
Paris dünyanın 24 saat yaşayan şehirlerinden biridir. Büyüsü hiç kaybolmayan, kokusu hiç bitmeyen bir kent... Kadınları gibi zarif, şarapları gibi lezzetli, modası hiç geçmeyen tarihi binaları ama hep moda olacak dünya markaları ile başlayıp tarifi hiç bitmeyecek bir kent...

Barcelona
Gaudi’nin insanın kafasını karıştıran sanat anlayışını, Miro’nun insanları resmedişindeki etkileyici canlılıktaki renkleri, Las Ramblas, arenalar, stadyumlar, yüzyılların eskitemediği dar sokaklardan ulaşılan geniş bulvarlar, akşam üstü “Tapas” keyfi, gece, müzik ve dans... Franco döneminin ardından Barselona, ilginç galeriler, şık butikler, farklı gece kulüpleri ve dinamik atmosferi ile de her geçen gün yenilik arayan misafirlerini ağırlıyor.

Prag
Tarihi mimari düşkünlerinin nefeslerini kesen, eşsiz, altın, bir şehir Prag. Art Nouveau, Barok ve Rönesans tarzı mimarinin en iyi örnekleri ile süslü sokakları ile gerçeküstü bir masal diyarı... Kafka’ya ilham veren bu şehirde gezerken, cezp edici kafelerden birinde alacağınız bir kadeh Çek Birası, Dvorjak ezgilerinin yankılandığı müze ve saraylarında yapacağınız özel ziyaretler ile masal kentin keyfini çıkarın.

Roma
Burası tarihi Julius Caesar’ın güçlü kenti, trajediler merkezi, romantizmin beşiği, destansı Roma... İki milenyum boyunca ziyaret edenleri büyüleyen Roma, hala dünyanın en romantik ve aynı zamanda en zinde seyahat rotalarının başında geliyor. Gitmeden önce Dan Brown’ın en çok satanlar arasında yer almış olan kitabı "Melekler ve Şeytanlar"ı okuyun ve şehre hayallerinizle bir göz atın.

Viyana
Avrupa’nın en güzel barok başkentleri arasında ilk sırada yerini alan romantik şehir Viyana; sanatın, müziğin, vals’in, yüksek kültürün ve baştan çıkarıcı tatların şehri olarak bilinir. Tarihe ismini yazdırmış üç büyük simgesi var buranın: Sisi adıyla ünlü Kraliçe Elizabeth, eşi Franz Joseph ve ünlü besteci Mozart. Bu ünlü üçlüyü, sokaklarda dolaşırken, ufak bir kitapçı dükkanında ya da afişlerde görmeniz mümkün.

Kısacası Viyana, her sokağında ayrı bir heyecanın ve lezzetin saklı olduğu, sanat keyfinin ve romantizmin dorukta yaşandığı bir dünya başkenti.

0 yorum:

Yorum Gönder